I det framväxande bostadsområdet Svärtinge Skogsbacke vid sjön Glan har Riksbyggen köpt mark för att bygga 50 radhus och 24 lägenheter i form av bostadsrätter. Projektet planeras i tre deletapper med planerad byggstart under 2019.

Radhusen blir i två plan med utsikt över sjön Glan. Dessutom planeras sex flerbostadshus med totalt 24 lägenheter som får skogen som granne.

– Dessa nyckelfärdiga bostadsrätter blir ett välkommet tillskott i Svärtinge. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och vill bidra till en blandning av olika boenden och en varierad bebyggelse för att tillgodose människors olika behov, säger Johan Neander, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Vi tänker oss att radhusen och lägenheterna passar en målgrupp som vill ha ett smart och modernt boende, men som kanske inte vill vara egna byggherrar. I Svärtinge kan man verkligen leva familjeliv med närhet till det mesta: arbete, skola och fritidsaktiviteter. Man får naturen inpå knuten med skog och vatten, men ändå staden inom bekvämt räckhåll, säger Johan Neander.