– Det känns verkligen roligt att få ett kvitto på att Norrköping som kommun har en så stark digital konkurrenskraft. Det vittnar om att vi utför ett modernt, medvetet och konsekvent kommunikationsarbete, säger Martin Andreae, kommundirektör i ett pressmeddelande.

Det är företaget Cloud Republic som tagit fram ett nytt verktyg för att mäta digitaliseringsnivån hos företag och organisationer.

De tittar på hur kreativt de arbetar med digital kommunikation, hur de aktiva de är på sociala medier, hur de arbetar med sökordsmarknadsföring och hur bra synlighet de har på Google.

Saker som Norrköpings kommun kommit riktigt långt med.

Enligt det nya indexet är nämligen Norrköping landets tredje mest digitaliserade kommun.

Bara storstäderna Stockholm och Göteborg rankas högre.

– Digital närvaro och kommunikation spelar en allt större roll i vårt samhälle och för dess invånare. För oss har det varit viktigt att skapa delaktighet och engagemang bland kommuninvånare och besökare i våra sociala medier. Vi arbetar också aktivt med användarvänlighet på webbplatser. Detta tror jag kan ha bidragit till att vi fått ett så pass högt index. Nu gäller det att vi går vidare på den inslagna vägen och fortsätter att vara en kommun som ligger långt fram i de här viktiga frågorna, säger Louise Flygt kommunikationsdirektör i pressmeddelandet.

I övrigt kan noteras att Region Östergötland rankas som landets sjätte mest digitaliserade region, medan Ica är det företag i Sverige som får högst index.