Vi har tidigare skrivit om kvinnan, som försvann från sitt hem i maj 2018, för att senare hittas död ett par hundra meter därifrån. Kvinnan, som bodde i Örebro, var uppvuxen i Norrköping och aktiv inom Equmeniakyrkan och utbildade sig till pastor.

I en intervju i Folkbladet i maj förra året beskrev Margaretha Rudén, pastor i Centrumkyrkan i Norrköping, hur församlingen var i chock.

– Det är så overkligt. Vi vet inte vad som hänt och orsaken. Vi får hoppas att polisen kan lösa det här, sade hon då.

Läs mer: Församlingen är i chock.

Hon berättade även hur man under en av gudstjänsterna i maj förra året tände ljus och bad för kvinnan och hennes familj.

– Det kändes jättefint att hela församlingen var med och att hennes föräldrar var starka och orkade komma hit. Det blir en kollektiv sorg.

Läs mer:Kvinna hittad död i Örebro.

I juni förra året häktades en man skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Han släpptes dock efter en vecka, men misstankarna mot mannen kvarstod. Klockan sex på tisdagsmorgonen greps han av insatsstyrkan – återigen misstänkt för mord. Denna gång är han på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre misstankegraden.

På polisens hemsida kan man läsa att det är utredningsarbetet som lett fram till att misstankarna åter stärkts mot mannen. Åklagare har därför beslutat att han ska anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord. Den misstänktes bostad har spärrats av för teknisk undersökning.

Den 45-åriga kvinnan lämnade efter sig tre barn.