Sex helgturer är avklarade.

Nu väntar Björn Hammarskjöld på att den stora turistsäsongen ska komma igång.

Från och med lördag är det tänkt att Bråvikslinjen ska köra turer varje dag, från hamnen i Norrköping till Esterön och sedan vidare till Kolmården.

Artikelbild

| Björn Hammarskjöld hoppas att fler ska resa med båten nu när turistsäsongen drar i gång.

– Ambitionen är att köra på heltid. Det beror på marknaden, om jag lyckas nå den och den kan stötta nog helt enkelt, säger Björn.

Hur har intresset varit de första veckorna här?

– Vi har väl haft ett hundratal resenärer kanske. Det är svårt att få folk ombord i början men jag tror att det kommer att lossna nu till helgen som kommer. Alla gäster som åkt är väldigt nöjda så bara man får hit dem så är det inga problem.

Hur många resenärer behöver ni per resa för att få verksamheten att gå runt?

– Det är inget jag vill gå ut med, men det här är något jag gör för Norrköpingsborna, inte för min egen ekonomis skull. Jag är beredd på att ta en förlust i år, man får tänka på lång sikt.

Björn har inlett samarbeten med flera hotell i stan i ett försök att få turister att resa med båten.

Det finns broschyrer där och vissa av dem är även återförsäljare av biljetter till linjen.

– Vi försöker ha ett tätt samarbete med hotellen. Det är många turister som bor där som ska till Kolmården. Sedan försöker vi synas på internet också.

Förra veckan genomfördes en speciell midsommartur där passagerarna bjöds på midsommarlunch.

Något som blev väldigt lyckat enligt Björn.

– Vi hade 45 passagerare på midsommarafton och de som har rest med oss har varit fantastiskt nöjda. De säger att Norrköping behöver det här och att det här är en fin chans för alla att få komma ut på havet.

Bråvikslinjen fick nyligen tillstånd att servera alkohol ombord också.

Något som Björn tror kan bidra till det där lilla extra.

–  Vi har fått fullständiga rättigheter. Det betyder att vi kan sälja öl, vin och sprit till människor. Det är väl inte avgörande för att man åker men det kan lyfta upplevelsen om man kan dricka en öl och äta en räkmacka på semestern.

Hur länge planerar ni att hålla igång?

– Tanken är att köra regelbunden fram till skolorna börjar. Sen blir det nog helgturer en bra stund därefter, säger Hammarskjöld.