Det är hon som äger den salong som Morris lämnades in till och det var också hon som klippte Morris, som varit stamkund sedan hon öppnade sin salong i oktober, när hon upptäckte att det hänt något med hans öga.

– Det var när jag kom till magen och lyfte upp frambenen, och jag skulle ge honom beröm och fick ögonkontakt, som jag såg att ena ögat var förstorat. Jag hade alltså inte klippt Morris på huvudet när jag upptäckte det här med ögat.

 

Hon slutade genast klippa och ringde till Morris matte. När hon kom till salongen ska hon, enligt Isabelle, ha sagt att just det här ögat på Morris runnit och varit irriterat tidigare på morgonen.  

– Jag tycker det är jättetråkigt att det här har hänt. Morris är en supergo hund, det har jag tyckt hela tiden.

 

Medan Morris matte refererar till en ögonspecialist som menar att bulbpropals inte sker utan anledning, hänvisar Isabelle till Anicura, som samlar djursjukhus och djurkliniker runt om i landet som skriver på sin hemsida att "trubbnosiga individer är mer utsatta för denna typ av skada" och att det hos "vissa individer kan uppstå spontant, det vill säga utan orsak". Hon anmälde det som inträffat till sitt försäkringsbolag, som inte anser att Isabelle är skadeståndsskyldig. 

– Jag är helt friad från ansvar två gånger, då den första överklagades. Om jag gjort någonting som kunnat orsaka detta hade jag självklart varit öppen om det och betalat, säger hon.

 

Hon har haft tankar på att betala en del av summan som Morris matte lagt ut av ren vänlighet, då detta upptäcktes på hennes salong. Men eftersom det hela blivit så infekterat och det blivit en väldigt obehaglig ton i bland annat sociala medier, valde hon att inte göra det. 

– Jag tycker det här är väldigt tråkigt. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb och älskar hundar, och jag vill bara att det här ska vara över, säger Isabelle Mattsson.