Vissa resor glömmer man aldrig.

Fråga bara artisten Alexandra Jardvall.

Hennes tripp till New York i höstas blev något alldeles extra.

Artikelbild

| Här är officer Seidenstein från NYPD som spelade med Alexandra.

Hon reste dit för att se Bruce Springsteen uppträda på Broadway, men det vara bara ett av många sköna minnen hon fick med sig hem.

Jardvall som är ett stort fan av ”Bossen” var på plats utanför Walter Kerr Theatre för att köa flera timmar innan spelningen och hade med sig sin gitarr.

För att döda tid började hon spela och tog emot önskemål av andra fans. Det slutade med att hon höll sin egen lilla konsert på gatan.

– Det blev mer och mer fans och de sa bara, spela den låten, spela den låten. Jag stod där i fem och en halv timme och spelade, säger hon.

Vid ett tillfälle kom en polis fram till henne och frågade om det var hon som stått där och spelat hela dagen.

– Han såg skitbitter ut och det hade blivit ganska livat där. Folk började tjoa och applådera och jag tänkte att nej, nu har jag gjort mig skyldig till förargelseväckande beteende eller något, så först ville jag svara nej, men jag erkände att det var jag. Då pekade han på gitarren och vinkade den till sig.

Alexandra tänkte att det var färdigspelat och att polisen skulle ta gitarren i beslag men istället fick hon sällskap av officer Seidenstein från NYPD som började spela Bob Dylans klassiker ”Knocking on heavens door”.

– Han tog två ackord sedan hörde jag vilken låt det var och började sjunga. Det var så himla roligt allting, och så fint. Helt magiskt. Jag tycker det är superskönt gjort av honom. Min bild av polisen i USA var att de var stenhårda, men nu har man en lite annan bild. Tydligen har de fått instruktioner om att vara lite mer folkliga också.

Alexandra filmade delar av händelsen och la sedan upp det på sitt Instagram-konto. En tid senare uppmärksammades det hela även av NYPD som la upp videon på sociala medier.

”På sin första resa till New York frågade en av NYPD:s bästa om Alexandras gitarr medan hon köade till Springsteens show på Broadway, men det var inte för att hon störde... officer Seidenstein vill också jamma!”, skriver de på Twitter.

Alexandra berättar även att händelsen uppmärksammats i amerikansk media.