Här öppnar den nya bensinmacken

Nästan 30 år efter att den första Qstar-stationen öppnade i Östra Husby får den nu sällskap. Under onsdagen öppnade ytterligare en mack på orten.

"Blir lite av en jubileumsstation", säger Dragan Obradović, stations- och projektadministratör på Qstar.

"Blir lite av en jubileumsstation", säger Dragan Obradović, stations- och projektadministratör på Qstar.

Foto: Victor Berlin

Nyheter2019-11-13 17:00

– För 29 år sen byggde vi den första stationen i Östra Husby, det här blir lite av en jubileumsstation, säger Dragan Obradović, stations- och projektadministratör på Qstar.

På sikt kommer den nya Qstar-macken att bli huvudstation i Östra Husby, och ersätta den befintliga vid Ica. 

Finns det behov av en station här ute?
– Ja, ytorna här på den nya stationen gör att det blir mycket enklare för större lastbilar och traktorer att tanka. Och här finns separat diesel ö, så de kan tanka här istället för att åka till den andra macken.

– Det kan vara lite tajt att komma in med större fordon vid Ica-parkeringen. Det är smidigare här, och det ligger vid stora vägen. 

Bygget med den nya macken påbörjades i somras. På stationen finns bensin 95, diesel, samt HVO och Adblue. 

– Allt är det senaste. Nya pumpar och extra säkerhet med dubbelmantlingar för att få en tipp-topp station, som kommer att fungera i många år.

Företaget startade 1990, idag finns ca 340 Qstarmackar över hela Sverige. 

– Vi har haft fokus på landsbygd i många år och det har varit de ställena där kunderna är trogna, så det har gått bra. På senare tid har vi valt att fokusera på större vägar och större städer. 

Hur känns det?

– Det känns väldigt roligt att vi blev klara med just denna station i samband med jubileet. Bolagets historia har varit lång och händelserikt, avslutar Dragan Obradović.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!