Östgötateatern förfogar över åtta lägenheter i Norrköping, där skådespelare från andra orter bor under spelperioderna. Det är i en av dessa som den nu häktade mannen uppgett för polisen att han bor, i en så kallad care off-adress. När Folkbladet ringer upp teatern, visar det sig att ingen där vet vem personen är.

– Vi har hört oss för och han är inte känd för oss. Det bor en annan i lägenheten, säger Jeanette Söderwall, kommunikatör på Östgötateatern.

Skatteverket uppger att mannen inte finns folkbokförd på någon adress över huvudtaget i Sverige.

Artikelbild

| De tre männen är misstänkta för verktygsstöld.

– När jag pratade med dem sa det att det inte är första gången detta händer, att det är ganska vanligt att man uppger en adress man inte är skriven på, säger Jeanette Söderwall.

Hur mannen fått vetskap om adressen och varför han uppgett att han bor där, är i nuläget högst oklart.

Mannen, som är född i mitten av 90-talet, är inte svensk medborgare och hålls i häktet i väntan på att åklagaren ska väcka åtal nästa vecka. Kammaråklagare Lo Jonsson vid åklagarmyndigheten i Sundsvall, blev själv förvånad över care off-adressen.

– Jag har också funderat över det. Men det behöver inte betyda att han faktiskt bor där, säger hon.

Så man kan egentligen uppge att man bor på vilken adress som helst, när man blir gripen?

– Ja, så kan det nog vara, säger Lo Jonsson.

Mannens försvarsadvokat vill inte ge några kommentarer om sin klients adress, och inte några andra kommentarer heller för den delen, med hänvisning till sekretessen.

Det var i början av september som tre män greps misstänkta för att ha stulit verktyg på en bilfirma i Sundsvall. Alla tre häktades i förra veckan, på sannolika skäl misstänkta för stölden, vilket är den högre misstankegraden. Ingen av dem är medborgare i Sverige och då det anses finnas en risk att de avviker, fortsätter sin brottsliga verksamhet eller undanröjer bevis, ska de stanna i häkte. Alla tre är födda i mitten/slutet av 90-talet och de förnekar brott. Om de fälls riskerar de villkorliga domar och böter. Om de är kända av polisen sedan tidigare, vill inte Lo Jonsson uppge.

– Jag vill inte gå in på om det är så. Vi håller på med vår utredning just nu, säger hon.

Mannen som säger att han bor i Östgötateaterns lägenhet, är den enda av de tre som uppgett en adress i Sverige. Åtal ska vara väckt senast den 26 september. Kammaråklagare Lo Jonsson tror att den tidsgränsen kommer att hållas.