Som brukligt passade media, företag och organisationer på att skämta med sina läsare på måndagen, då det var den första dagen i april månad. Men inte bara i "gammelmedia" skämtades det; bland annat twittrade klimataktivisten Greta Thunberg att hon skulle sluta strejka för klimatet eftersom världens ledare har kontroll på krisen. Bara fem minuter senare avslöjade hon sitt skämt.

Bostadsbolaget HSB skickade ut ett pressmeddelande där de meddelade att de ska bygga om 5 200 garage till gräshoppsodlingar då gräshoppor enligt ett flertal forskare är framtidens livsmedel och att garagen i HSB:s fastigheter har den "miljö och det sparsamma ljus som gör odling av gräshoppor särskilt intressant". En förskola i Linköping uppmanade föräldrar att ta på blå skoskydd på huvudet då det går löss och Skistar som berättade att de ska bygga en 45 kilometer lång gondollift mellan de norska och svenska skidorterna Trysil och Sälen.

Vi på Folkbladet valde att skämta om Strömsholmen – denna eviga plats för diskussioner om vad som ska hända med holmen.

Läs mer: Strömsholmen håller på att sjunka.

Men nej, vi bara skämtade om att det finns några som helst planer för holmen – för oss veterligen finns inga just nu – till mångas förtret.