Kenneth Carlsson är säljchef på Riksbyggen Norrköping. Han känner till uppgifterna om att det har funnits klagomål om störningar i det nybyggda området.

– Det finns en trygghetsjour från säkerhetstjänstkoncernen Securitas som ska hjälpa till att hålla koll. Det är de åtgärderna som är vidtagna, förklarar han.

Stämmer det att flertalet lägenheter inte är uthyrda?

Cirka 90 procent av lägenheterna är uthyrda. Ett nytt projekt med hyresrätter, som kostar en del pengar, springer inte iväg på marknaden.

Även Lina Grip som är marknadsområdeschef för Riksbyggen pekar på den höga hyran som skäl till de tomma lägenheterna.

– Det är ett nytt område med en hög hyra. Vi har en hög omsättning av boende av olika skäl - studenter och barnfamiljer, men vi har ingen överrepresenterad grupp.

Gällande den upplevda stökigheten i samband med fotbollsmatcher menar hon att Riksbyggen är väldigt tydliga med att det är många människor i rörelse i området när de hyr ut lägenheter.

– Upplevs miljön störande så finns det förslag på åtgärder, tillexempel en grind mot innergården, säger Lina Grip.

Bland de boende har det ryktas om att kommunen ska varit intresserade av att köpa lägenheterna för att göra om dem till asylboenden, uppgifter som tydligt dementeras av fatighetsförvaltaren.

– I våra projekt så har vi inga tomma lägenheter, så i vårt fall är inte det aktuellt. Vi har aldrig varit i närheten av de frågorna, säger Kenneth Carlsson.

– Det är inget jag har hört något om, instämmer Lina Grip, sälj, respektive marknadschef på Riksbyggen.