Det var i slutet av augusti i fjol som Pub Wasa slog igen portarna på Gamla Rådstugugatan.

Efter det påbörjades en totalrenovering av lokalerna och nu är det klart vilka som kommer att flytta in där, nämligen iDeal of Sweden.

Det snabbt växande företaget som säljer mobilskal och andra mobila tillbehör har tecknat ett femårigt hyresavtal med Magnentus-koncernen.

– Grundorsaken är att organisationen har växt snabbt och vi växt ur de lokaler vi sitter i idag. Sen har det varit svårt att hitta någon lokal som är tillräckligt stor och samtidigt behålla det centrala läge vi har i dag. Då dök den här möjligheten med Magnentus upp och vi tyckte det lät som ett kul projekt, säger Joachim Lindström, vd för iDeal of Sweden.

Det nya kontoret kommer vara 1 600 kvadratmeter stort, mer än tre gånger så stort som det kontor de har på Drottningatan i dag och som de nu kommer att lämna.

–  Vi kommer vara med i hela processen och lokalen kommer att anpassas efter våra behov. Det kommer bli en väldigt fin byggnad som har lite historia också, säger Lindström.

Inflyttning är beräknad att ske under hösten 2019.

– Detta är ytterligare en prestigehyresgäst för oss, och vi är väldigt glada att iDeal of Sweden fortsätter att växa inom vårt fastighetsbestånd och satsar på Norrköping för fortsatt expansion. Vi fortsätter att satsa på Norrköpings innerstad och kvarteret Gripen kommer bli ett fantastiskt trevligt kvarter när vi har investerat klart här och fått satt vår Magnentus-prägel på kvarteret, säger Magnus Malm på Magnentus i ett pressmeddelande.