Ytterligare kompisar ska ha hjälpt till och 9 av 16 åtalade är tidigare dömda för brott.

De åtalade är mellan 20 år och 29 år, flera av dem har under många år varit föremål för rättsväsendet och innan dess för socialtjänsten.

De två så kallade huvudmännen, den 23- årige Guldbaggenominerade skådespelaren har varit misstänkt för flera brott, men bara dömts för brott när han som 16-åring ertappades med en expanderbatong i fickan. Hans barndomsvän förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret, dömd för misshandel, utpressning och övergrepp i rättssak, men också för att ha stulit en elcykel och belagts med besöksförbud.

– Han kunde ringa hundra gånger om dagen, skapa nya profiler på sociala medier för att kunna ha kontakt med mig trots att jag blockerade honom och han följer efter mig till fots och med bilen, säger den före detta flickvännen.

Redan 2011 dömdes han för olaga tvång sedan han tvingat en kompis att stjäla parfym. Han har också vid flera tillfällen stulit saker från sin mamma och sin syster - saker som han sedan sålt till sina kompisar. 2013 omhändertogs han av soc efter att under året varit misstänkt för nio brott, bland annat narkotikabrott. Han har också under en mycket kort tid varit intagen för psykiatrisk tvångsvård. Han hade F i betyg i alla ämnen utom idrott.

Under rättegången berättade både han och barndomsvännen att de umgicks i perioder, när de inte var osams.

– Vi är som syskon.

En 19-årig medåtalad har också han dömts vid ett flertal tillfällen, bland annat för vapenbrott och fått sitt körkort återkallat sedan han orsakat en kollision.

En 26-årig man, dömdes 2018 för vållande till kroppsskada, sedan han vansinneskört för att komma undan polisen och till slut kraschat bilen där en hund avled och flickvännen skadades allvarligt och fick stelopereras på flera ställen. Han är också dömd för narkotikabrott och för att ha haft en yxhammare på sig.

En 23-årig medåtalad har dömts för att ha skallat en skolkamrat och för narkotikabrott sedan han använt kokain.

En 20-åring är dömd för rån till fängelse i en månad. Ytterligare 23-åring är dömd för ringa narkotikabrott och två bröder 24 och 29 år är dömda sedan tidigare. Storebrodern för narkotikabrott och lillebrodern för grov misshandel, stöld, flera rån och övergrepp i rättssak. Han var även så våldsam att han fick flyttas till ett säkrare ungdomshem eftersom han också bedömdes helt likgiltig och utan medkänsla för vad han utsätter sina offer för.

Läs mer:Huvudåtalad nerkar