– Vi har fått in en polisanmälan om ett gäng stökiga killar, så unga som 10-11 år, som ska ha klivit på bussen vd Söder Tull mot Lindö, säger Bo Köpberg, vid polisen i Norrköping.

Flickan blev så illa berörd av killarnas tafsande att hon tvingades lämna bussen flera hållplatser innan hon egentligen skulle klivit av.

– Nu håller vi som bäst på att se om vi kan ta del av övervakningsfilmen från bussen för att kunna identifiera killarna, säger Bo Köpberg.

Finns det inte några vittnen på bussen som sett vad som hände och kan ske kan identifiera pojkarna, till exempel busschauffören?

– Inget som vi har hört ifrån, säger Bo Köpberg.

Det har också kommit uppgifter som tyder på att samma gäng unga pojkar gjort sig skyldiga till skadegörelse av båtar i Lindö småbåtshamn. Ägarna till Lindö krog ska ha filmat det hel, men det är inget som polisen kände till innan Folkbladet frågade om det.

– Det är inget som nått oss på annat sätt, det finns ingen polisanmälan i det ärendet, säger Bo Köpberg.

Om man ser ett pågående brott som man dessutom filmar, vore inte det naturliga då att ringa polisen?

– Det kan man tycka, säger Bo Köpberg.

Flickans mamma vädjar i ett facebookinlägg att vuxna och ungdomar som var på buss 116 från stan till Lindö idag söndags med avgång 17 00 från Söder Tull att höra av sig till henne om man känner igen kill-gänget. Vår dotter blev trakasserad, antastad och mycket illa tilltalad under resan av detta gäng. Vår dotter är OK trots dessa omständigheter.