– Ja, om allt går enligt planerna ska jag köpa M/S Viskär, som har kapacitet att ta 98 passagerare, säger Björn Hammarskjöld som står bakom projektet.

Oj, det var lite större än de första planerna att köpa en båt som tar cirka 12 passagerare?

– Ja, det var min första idé, för man måste ju börja någonstans rent storleksmässigt. Men nu har jag hittat en båt som tar 98 personer och det känns väldigt bra.

Artikelbild

| Björn Hammarskjöld får allt fler pusselbitar på plats inför premiären av båtlinjen till Esterön och Vildmarkshotellet.

Var finns båten idag?

– Den ligger i Arkösund och nu ska jag fräscha upp båten, inför premiärturen från Hamnbron i Norrköping den 1 juni.

Vad har båten för historik?

– Det är Göran ”Gösen” Johansson, som har kört den under en herrans massa år, bland annat i den så kallade Skärgårdslinjen.

Hur går planerna i övrigt?

– Jo, men det går bra. Premiärturen kommer att gå lördagen den 1 juni, precis som planerna såg ut från början.

Hur går det med bryggrenoveringen vid Kolmårdens djurpark och Vildmarkshotellet?

– Bryggan är resolut och rejäl redan sedan tidigare, men jag hoppas att djurparken hinner måla vissa detaljer på bryggan och fräscha upp den inför premiärturen.

– Men det är inget som påverkar säkerheten, eftersom den redan nu är bra, så det är mer för att bryggan ska se fräschare ut.

Så hur kommer rutten att se ut?

– Vi startar vid Hamnbron i centrala Norrköping. Första stoppet blir i Lindö, innan vi åker vidare till Esterön, Sandviken och Vildmarkshotellet.

Har du bestämt biljettpriserna?

– Ja, det blir 300 kronor tur och retur till Vildmarkshotellet för en vuxen, men billigare för pensionärer och ungdomar. För de som endast åker Lindö – Hamnbron respektive Sandviken – Vildmarkshotellet blir det ännu lägre pris.