– Nej, jag fick ju rätt och det räcker för mig. De övriga tre allianspartierna var ju väldigt tydliga med att det inte hade förekommit något samtal med mig som Sophia Jarl påstod.

Men att den nedlagda polisanmälan är slutet på en långt pågående konflikt mellan de båda partikollegorna, ser inte Fredrik Bergqvist. Enda sättet att få slut på "tjafset" är att Sophia Jarl slutar som gruppledare.

– Att som hon lösa "tjafs" genom att utesluta meningsmotståndare är ingen framkomlig väg. Hon fungerar inte som gruppledare och det finns inte på världskartan att det här kan lösas om hon är kvar, hon har ju inte heller gjort något för att lappa ihop sprickan, säger Fredrik Bergqvist.

Han ser med oro på hur partiet plötsligt börjat ändra åsikter i stort och smått.

– Det går inte att lita på oss, vi sjunker i trovärdighet hos tjänstemän och andra partier.

Samtidigt menar han att Jarl har en krets ja-sägare runt sig och de som tycker som han är inte tillräckligt många. Eller modiga.

– Hälften av medlemmarna håller på den som styr oavsett vem det är. Problemet är Vikbolandsföreningen, Sveriges rikaste partiförening som kan "kidnappa" en hel krets genom att bjuda på bussresor och buffé. Då är det svårt att inte hålla på den som bjuder, säger Fredrik Bergqvist.

Ingen mer än han, polis, åklagare och justitiekanslern vet exakt vad som står i den nu nedlagda anmälan.

– Bara citatet där hon säger att jag är en katastrof, märkligt att maska det, jag hade inget emot att det blev offentligt, säger Fredrik Bergqvist.

Läs mer:Slöjdebatten inget brott