Förra året var det första gången som Finspångs kommun anordnade de dramatiserade vandringarna i skogen vid Flasbjörke, norr om Lotorp. I området drevs det för många år sedan häxprocesser och flertalet kvinnor avrättades här.

– Det är en vandring med en guide och under tiden man går så dyker det upp skådespelare på olika ställen. Man får verkligen uppleva förföljelserna och häxprocessen. De här guidningarna blev väldigt populära förra året så i år har vi utökat med fler tillfällen, säger Teresa Häll, vikarierande kultursamordnare vid Finspångs kommun.

Det har redan varit flera vandringar under sommaren och nu i helgen hålls de sista två. Men har man inte redan en biljett så kommer man att missa årets turer, de har nämligen alla varit slutsålda sedan länge.

Artikelbild

Trollkäringeskogen.

– Det kommer fortfarande in folk och frågar efter biljetter till turerna men tyvärr är de redan slut. Vi har inte hunnit prata något om nästa år än, men med tanke på intresset ser jag inte varför det inte skulle bli något nästa sommar, säger Teresa Häll.

Vill man veta mer om avrättningarna vid Trollkäringegölen behöver man dock inte vänta till nästa sommar och eventuella vandringar då.

– Här på Kulturhuset har vi ett litet häfte med en karta över var den här vandringen går och lite information om vad man går förbi. Så visst kan man göra vandringen på egen hand, säger Teresa Häll.

Fast då får man såklart inga skådespelare på köpet.