– Jag är oerhört tacksam och glad för det gensvar vi har fått. Alla har verkligen ställt upp på det här, säger Per-Erik Störe som fortfarande går på efterkontroller efter sin cancerbehandling.

Det var i somras som Störe avslöjade planerna på en stor cancergala i Risinge kyrka. Som framgångsrik och driftig företagare var det inte svårt för ”Pelle”, som han kallas, att få med många sponsrande företag och även privatpersoner på tåget. Dessutom ställde ett helt koppel av artister upp och spelade och sjöng gratis på själva konserten som genomfördes lördagen 20 oktober, i en fullsatt kyrka.

– Min första målsättning var att nå ett sexsiffrigt belopp och det gjorde vi snabbt. Nästa mål var att få ihop minst 200 000 kronor och det klarade vi ju med råge, berättar en mycket nöjd entreprenör.

Artikelbild

| Per-Erik Störes initiativ "Musik för själ och hjärta i kampen mot cancer" drog in över 300 000 kronor till Cancerfonden.

Tanken från början var att ”Pelle” skulle varit med på en filminspelning till TV4:s Cancergala den 7 januari.

– Ja, men det gick inte eftersom jag blev tvungen att vara på sjukhuset. Men jag ska åka till Stockholm och vara med på Cancergalan, så jag hoppas kunna göra ett snyggt överlämnande av pengarna, säger han.

Tanken är att konceptet ska få en fortsättning nästa år.

– Det är mitt mål, konstaterar Per-Erik Störe, som är styrelseordförande för Garageportexperten.

Företaget skänker en egen julgåva på 50 000 kronor till Cancerfonden, utöver de 301 656 kronorna.

På fredagen skrev Pernilla Härnbro, kontorschef på Swedbank i Finspång, summan på den stora checken.

– Alla känner någon som har drabbats av cancer. Därför var det inget svårt beslut för oss att vara med och stötta ”Pelle” Störes initiativ, berättar hon.