Populär lussekattstävling tillbaka

Nu utser vi åter årets lussekatt. Förra året vann Lucifer!

Förra året fick Lucifer titulera sig "Årets lussekatt".

Förra året fick Lucifer titulera sig "Årets lussekatt".

Foto: Privat

Nyheter2019-12-03 09:00

Tävlingen pågår just nu på Folkbladets facebooksida (facebook.com/folkbladet) och redan har runt 90 bidrag kommit in. Att utse "Årets lussekatt" är en populär sak runt om bland Sveriges lokaltidningar och förra året var det många som ville vara med och tävla i Folkbladets tävling.

Då fastnade Folkbladets jury för Lucifer i Finspång. En Devon Rex, som matte Jessica Karlsson hittade hos en uppfödare i Köping. I vinnarreportaget i Folkbladet berättade Jessica att det bara var Lucifer kvar när hon kom för att titta på honom. Anledningen? Lucifer var inte som alla andra –  i stället för att ha ullig päls hade Lucifer nästan ingen päls alls. "Så därför var det ingen som ville ha honom", förklarade Jessica. Namnet Lucifer kom Jessicas dotter Tinka på. Själv hade Jessica tänkt att han skulle heta Russin.

– Han var verkligen skrynklig som ett russin när jag hämtade honom. Men Tinka ville absolut att katten skulle heta Lucifer. Vi kunde inte enas utan fick dra lott och Tinka vann, berättade Jessica.

Förutom äran att utses till Årets lussekatt, vann Lucifer och Jessica även en prenumeration på Folkbladet. Och nu är det dags igen! Så in på vår facebooksida och ladda upp en bild på din guldklimp därhemma, så kanske det är just din katt som blir Årets lussekatt 2019. Vinsten är ett reportage i Folkbladet och en prenumeration. Sista dagen att ladda upp bilden är måndagen den 9 december kl 10. Sedan hoppas vi kunna träffa vinnaren kort därefter, för att hinna publicera reportaget till lucia den 13 december.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om