”Två hjärtan – en revy i nöd och lust” var namnet på årets revy och temat följde som en röd tråd genom hela föreställningen.

I fyndigt utförda numret ”Kommunikationsproblem” bjöds det på flera dråpliga missförstånd som kan uppstå när den äldre och yngre generationen ska kommunicera i den föränderliga datavärlden. ”Att öppna explorern”, ”ta fram cd-romen” och ”tömma papperskorgen” är termer som kan misstolkas...

I ”Den stora ensamheten” gestaltade Tobbe Jansson en man vid namn Gunnar som trots stadig inkomst (a-kassa), eget boende (ett rum på vandrarhem) och ett rikt socialt liv (katten) inte hittade någon fru. Men han hade stora planer.

Artikelbild

– Jag ska ta över Nilsoves Glimtar i Folkbladet och döpa om det till Gunnars Gluttar. Jag ska bli Årets Finspångare, vinna Melodifestivalen och åka till månen, sa han.

Anders Södergren kompletterade fint på scen och lockade fram skratt när han förklarade att orden ”Jag tänder på dej” kan ha helt olika betydelser beroende på betoning...

”Fobi or not fobi” var ett annat skickligt utfört nummer av flertalet i ensemblen.

Det delades även ut flera lokala kängor. Det ifrågasattes vad som händer med Finspångs nya vårdcentrum och kommunalrådet Anders Härnbro fick klä skott för kommunens köp av ett centralt beläget toppobjekt i form av ett glasbruk i Rejmyre som behöver miljösaneras för hundra miljoner kronor.

Artikelbild

Finspångs minst kända kommunanställda ”Bo Toblerone” fick stå till svars för tvivelaktiga konstsatsningar som installationen i Bildningens entré (vissa tycker att det ser ut om en vattenledning på fel sida av panelen), minnesstenen för utdöda fåglar i Bruksparken och inte minst den rosa bloben utanför Kulturhuset.

Det svängde rejält med ”hårdrockshanen och ”hårdrockshonan” i numret ”Röjmyre”.

Artikelbild

Sånger och sketcher präglade den relationstörstande revyn. Christer Karlsson återkom med sina tänkvärda dikter och tillsammans med Glenn Pettersson i ett ”Kärt(?) återseende. Tjejerna Anna Johansson, Kicki Axelsson och Cissi Karlsson hade också framträdande roller.

Tobbe Jansson som krypande mördarsnigel lockar alltid fram skrattsalvor.

Artikelbild

– Jag är tillbaka sexigare än någonsin. Har ni försökt dansa tryckare med en löskokt prinskorv täckt med vaselin nån gång? Nu ska jag provspela för Paradise hotel som hemlig, slemmig joker.

Till tonerna av Eric Claptons ”Wonderful tonight” gick årets revy i mål.