– Utmaningen till mig själv när jag drog igång cancergalan var att fylla kyrkan. Nu blir det 700 personer och fullsatt, vilket förstås känns jättebra, förklarar Per-Erik som är mer känd som "Pelle".

Vi har tidigare skrivit om hur han själv drabbats av cancer och varför han startat "Musik för själ och hjärta i kampen mot cancer".

– Gensvaret har varit otroligt. Cancer berör alla. Jag är djupt tacksam över att så många ställer upp på det här. Tanken är inte att det ska bli en högdragen tillställning. Det kommer att handla mycket om glädje. Men vi ska också minnas de som inte finns bland oss längre, förklarar Per-Erik.

Artikelbild

| Per-Erik Störe och kyrkovaktmästaren Mikael Karlsson testar ljudet inför lördagens fullsatta konsert i Risinge kyrka.

Att han själv varit öppen med sin cancer har hjälpt både honom och andra.

– Ja, det kommer ofta fram folk och tycker det är bra. En del har sagt att de själva har kunnat prata mer fritt om sin egen cancer eftersom jag har gjort det.

Per-Erik Störes mål har varit att samla in minst 200 000 kronor till Cancerfonden.

– Just nu handlar det om lite mer än 150 000 kronor, så jag tror att vi kommer att klara det, säger han och tar tag i mikrofonen för att testa ljudet inför lördagens konsert.

Artikelbild

| Per-Erik Störe ser fram emot en fullsatt kyrka på lördag.

Under cirka 2,5 timme kommer Finspångs skolmusikkår, Frälsningsarméns musikkår, Rejmyre musikkår och Finspångs brass, Hemvärnets musikkår samt Andreas och Anders Johansson från Don Redmon band att spela och sjunga.

Succén med en fullsatt kyrka kan få en fortsättning.

– Det är inget som är bestämt ännu. Men vi funderar på en fortsättning. Kanske kan det bli en tradition att köra något liknande, med cancertema, varje år tredje helgen i oktober, avslöjar Per-Erik Störe.