Det är hans förtjänst att Patrik Perssons artistnamn  blev DJ Badger.

Patrik och Mikael gick i samma klass på Handel- och Kontorslinjen på Bergska gymnasiet. När klassen var ute på ett "lära-känna-varandra-läger" så tyckte sig ett par flickor i klassen ha sett en grävling i skogen. När de upphetsat pekade ut för de övriga i klassen vart de ha de sett grävlingen så dök plötsligt Patrik Persson upp bakom ett träd. Där föddes öknamnet "grävlingen."

Under Cupans praktiktid hade Patrik ett discjockeyjobb på Bergslagstorget. Folkbladet skulle skriva om saken. Mikael Cupan fick sätta rubriken: "Grävlingen spelade på torget." 

Patrik hade inget artistnamn. Eftersom alla - inte minst efter artikeln i Folkbladet - kallade honom för grävling så varför gå över ån efter vatten? Patrik Persson blev DJ Grävling.

När åren gick så var det väl inte så kul att uppträda som Grävlingen. Så han bytte språk. Badger är grävling på engelska. Därför har vi en DJ Badger och därför har vi Badgers Musikquiz på Hugos i Finspång och Norrköping.

Så gick det i vart fall till enligt Patrik Persson själv. Han är bra på att berätta historier som är bra.

– Det är kanske en gåva jag har efter min farfar. Han blev nästan 100 år och han kunde verkligen berätta historier. Jag älskade att lyssna på honom när han kom igång med berättelser om när han var ung. Det var ju en helt annan värld. Jag minns som i går när han berättade att han fick cykla åtta mil för att träffa flickan som sedan blev min farmor", berättade Patrik för mig när vi sågs en eftermiddag tidigare den här veckan.

Vi träffades på Hugos restaurang i Finspång strax efter lunchtid; där Patrik är delägare. Jag träffade honom när han för snart två veckor sedan röstades fram som "Årets Finspångare". När jag lyssnade på hans berättelser om Nyhemskabarén, om musikquizen, om leriga terränglopp och om Finspång i stort så tänkte jag att "honom måste jag prata mer med."

Efter dryga 10 år i Norrköping flyttade Patrik Persson tillbaka till Finspång för några år sedan. Han bor med sambo och barnen i huset i Viggestorp som han tagit över efter sin far.

– Allt började nog hemma med pappas vinylsamling när jag var i sjuårsåldern. Jag fick hålla på så mycket jag ville med grammofonen och skivorna och jag kunde sitta där i timmar och lyssna på allt från Kicki Danielsson, Elvis, Lena Philipsson varvat med Smurfarna och Trazan och Banarne.  Och när jag nån gång fick se en musikvideo så satt jag som klistrad vid teven, berättade Patrik.

Efter Viggestorpskolan bar det iväg till Nyhemsskolan för högstadiet. Där blev det mycket DJ uppdrag för Patrik och hans kompis Dan Swanö.

– Vi skötte musiken på skoldanserna och uppträdde nästan alltid på klassens roliga timma. Skivor och musik var allt för mig. Jag var som besatt. Så fort jag fick några kronor i fickan så cyklade jag till Bosse Nordqvists affär Musikanten eller dök ner i Konsumaffärens reabackar för att köpa nya skivor. Inger Möller som var ansvarig för fritidsgårdarna såg mina färdigheter mitt i all min blyghet  och såg till att jag fick många spelningar. Jag började tjäna lite pengar, kunde köpa mer skivor och jag bestämde mig tidigt för att jag skulle starta en egen skivaffär, sa Patrik Persson. 

Han valde Kontor och handel på Bergska för att skaffa sig kunskaper om hur man driver ett företag. 

– Matte satsade jag på för att kunna räkna. Engelska var viktigt för jag ville förstå vad som sjöngs på skivorna, berättade Patrik.

1996 öppnade han affären "Skivbörsen" i Finspång. 

– Jag ville bli störst i Sverige! Som tur var sålde jag mycket. Musikbiten gick bra. Företagsbiten kunde ha gått bättre, sa Patrik med ett skratt. Under alla år med affären hade han samtidigt 3-4 DJ-jobb i veckan. 

2004 sålde han affären. 

Via delägarskap och jobb på krogen Guskelov i Norrköping kom han i samarbete med Nedim Ergül på nattklubben Hugo i Norrköping.

Det var här han startade Badgers musikqiuz 2011. Det blev snabbt en enorm succé och drar nu fulla hus i både Norrköping och Finspång flera gånger i månaden. 

– Jag gillar både förberedelserna och showerna med quizen. Det är bra stämning och alltid med lite glimten i ögat över det hela. Som företagare i Finspång kanske man får tio månadslöner för 12 månaders arbete. Och ska man hålla på med det så vill det till att man har kul på jobbet, sa Patrik Persson.