Finspång Två av Anjan Carlssons hole in one inträffade i Åtvidaberg. De övriga fyra har rullat i koppen på Finspångs golfklubb; en plats som Anjan utan att tveka - och mycket gärna - kallar för sitt andra hem. Att vi träffades just där på golfklubben för att tala om livet och tingen var således helt i sin ordning. Lika självklart var det att Daily Carlsson, hustrun sedan 63 år tillbaka, var med vid sammankomsten. De har gjort så mycket ihop de båda livskamraterna, golfarna och småföretagarna.

När Anjan var två månader gammal - vid årsskiftet 1929/30 - placerades han som fosterbarn hos statarna Elsa och Knutte på Björnvikens gård utanför Loddby. I Loddby skulle några år senare Daily Höglund växa upp hos sin mormor. Anjan Carlsson blev kvar hos statarfamiljen under hela sin uppväxt. I familjen fanns redan tre barn.

"Det var fattigt och dant förstås. De fick väl några kronor för att ta hand om mig. Men de älskade mig som ett eget barn. Så jag har inget att klaga på", sa Anjan. Så är det. Att klaga är inget som ligger för vare sig Anjan eller Daily.

Anjan Carlsson var bra på fotboll. 1944 började han spela i Loddby IF. Han var högerytter och väldigt liten till växten.

"Jag hörde hur de stod på kanten och sa "Titt på han den där lille. Han ser ut som en konjaksbutelj", berättade Anjan och skrattade gott.

Det var i Loddby som Anjan och Daily först träffade varandra. Det kan ha varit i och runt skolan, i skidspåret eller kanske i samband med fotbollen.

Efter några år i skolan började Anjan att arbeta som springschas på karamellfabriken Standard inne i Norrköping.

"Jag minns hur bra det kändes att tjäna lite pengar så att jag kunde hjälpa till där hemma. Jag gick upp till handelsboden där Elsa "skrivit upp" vad hon handlat och betalade skulden", sa Anjan.

Vägen till radhuset på Norra Storängsvägen 73 i Finspång dit paret flyttade 1961 (och där de fortfarande bor kvar) gick över lite mera fotboll och över ett lärlingsjobb som bilplåtslagare hos BilJonsson i Norrköping.

"1948 blev jag värvad till Sleipner och spelade i tvåan (typ Superettan idag) i några år. Jobbet hos BilJonsson, som Daily hjälpt mig till genom en släkting, var bra. Men en vacker dag så bestämde sig några av de jag tyckte bäst om på firman att flytta till Finspång och starta bilplåtslageri där och då följde jag med. FAIK värvade mig till sitt fotbollslag. De hade ett starkt argument då de lovade mig att skaffa en lägenhet. Men det skulle ta tre år innan det blev så", berättade Anjan Carlsson och skrattade åt minnet.

1955 fick de så äntligen en egen lägenhet. Då kunde de gifta sig och flytta ihop. Daily startade en frisörsalong hemma i radhuset och Anjan startade bilplåtslageri och lackeringsverkstad i Eliantorp. 1965 kom sonen Dick och ett år senare fick grannarna i Finspång dottern Liselotte Neumann som 22 år senare skulle vinna US Women´s Open i golf.

"Golfklubben blev Dicks, Liselottes och många andra ungdomars fritidsgård och vi vuxna hängde på och började spela golf vi också. Anjan och Liselottes pappa var med som ledare för ungdomarnas seriespel och senare har Anjan och jag bland annat spelat äktamaketävlingar ihop på många banor, berättade Daily Carlsson.

Anjan spelar fortfarande golf några dagar i veckan.

"Jag slår inte så långt längre. Men jag har blivit mer taktisk och är bättre på närspelet i stället. Och det roligaste med golfen nuförtiden är nog vårt Onsdagsgäng då vi samlas för att hjälpa till med städning och skötsel av banan. Vi har alltid så mycket att prata om. Det piggar upp", sa Anjan Carlsson.