Mitt uppdrag var att berätta för Lucifer att han utsetts till Årets Lussekatt i Folkbladet. Matten Jessica Karlsson berättade att hon egentligen är en hundmänniska.

– Men sedan jag blev ensamstående så kan jag inte ha hund. Samtidigt vill jag ha sällskapet av ett djur som vill vara med mig. Min dotter Tinka tyckte att marsvin var en bra idé men det tyckte inte jag. Så jag började spana på katter. Först var jag inne på rena nakenkatter men så fick jag upp ögonen för rasen Devon Rex. Via uppfödaren Peking Devon Rex kom jag i kontakt med Lucifer hos en familj i Köping, berättade Jessica.

Av hela kullen var det bara lille Lucifer kvar. Egentligen ska katter av den här rasen ha en ganska ullig päls. Men Lucifer var inte som de andra. Han hade nästan ingen päls alls. Så därför var det ingen som ville ha honom.

Artikelbild

| Grattis Lucifer! Årets Lussekatt 2018.

– Så jag tog honom med hem. Det blev ett högt kilopris vill jag säga, sa Jessica och skrattade stort.

Lucifer vände sig om och stirrade stint på oss. Med ett elegant skutt förflyttade han sig sedan till himmelssängen där han satte igång med en gedigen ansiktstvätt.

– Tyghimlen på sängen har jag fått byta ett par gånger sedan Lucifer flyttade in här för ungefär ett och ett halvt år sedan. Han älskar att hänga och klänga i sänghimlen, sa matte Karlsson.

Hade Jessica fått bestämma hade katten hetat Russin.

Artikelbild

| Lucifer tackade för utmärkelsen "Årets Lussekatt" med ett varmt spinn.

– Han var verkligen skrynklig som ett russin när jag hämtade honom. Men Tinka ville absolut att katten skulle heta Lucifer. Vi kunde inte enas utan fick dra lott och Tinka vann, berättade Jessica.

Tinka har också flera olika smeknamn på Lucifer. När han busar blir han ”Busifer” och när han myser blir han ”Mysifer”.

Artikelbild

| Full fart på diskbänken.

Jessica Karlsson är mycket nöjd med sin nya familjemedlem.

– Han är verkligen social och intresserad av att vara med mig. Han sitter i mitt knä, han ligger på mig i sängen och tar jag ett bad eller en dusch så övervakar han det hela från badkarskanten, sa Jessica.

Artikelbild

| "Busifer"

Efter några minuter närmar sig Lucifer mina ben och börjar stryka sig mot mig. Jag får ta upp honom i famnen och han trycker sig varmt mot mig med ”spinnmotorn” i full gång. Katten har verkligen charm och personlighet.

– Man skulle kunna säga att han är väldigt ful. Vilket det finns dom som säger. Men när man lärt känna honom lite så blir han i de allra flestas ögon en söt och charmig kattperson, berättade Jessica.

Artikelbild

| Fönsterkatten Lucifer.

Hon reser en hel i sitt jobb som ombudsman i Handelsfacket. Men det är mycket lätt att få folk att ställa upp som kattvakt när det behövs.

– Alla vill vara med Lucifer!