– Vi brukar alltid förlägga sista tävlingen på någon annan golfbana och i år valde vi Vadstena, berättar Jim Andersson, ordförande för veckogolfkommittén.

Agneta Ohlin vann alltså den avslutande deltävlingen, men segrare i veckogolftävlingen över hela säsongen blev Hans-Åke Carlsson.

Den här tävlingen anordnas två gånger i veckan, nämligen måndags- och torsdagsförmiddagar under hela sommarsäsongen

Artikelbild

| Jim Andersson är nöjd med årets tävlingar i veckogolfen i Finspång.

Sista tävlingen avgjordes alltså i Vadstena, som bjöd på en bra men blåsig bana.

Tillsammans med Jim har Marita Allard, Lars Gustavsson, Bo Lindgren och Birgitta Martinsson ingått i kommittén, som skött veckogolfen.

– Det är mest pensionärer, som spelar veckogolfen, vilket väl är naturligt eftersom den arrangeras förmiddagar under vardagar, säger Jim Andersson. Men veckogolfen är dock numera öppen för alla seniorspelare i föreningen, från 22 år och äldre. Så vi har även haft några ungdomar med ibland.

Hur har säsongen varit för veckogolftävlingen?

– Det har varit mycket bra uppslutning även den här sommaren och till avslutningsresan till Vadstena, deltog hela 35 spelare, vilket är lite fler än vid avslutningsresan i fjol. Så det känns ju väldigt positivt.

– Och även i övrigt kan vi se tillbaka på en väldigt fin säsong, med många deltagare i de flesta av våra tävlingar.

Något speciellt som sticker ut?

– Det är i så fall vår äldste spelare, Anjan Carlsson, som är 89 år, men det hindrade honom inte från att ha varit med i toppstriden under hela säsongen och han vann även en av deltävlingarna. Det känns förstås väldigt roligt.

Hur drabbades ni av värmeböljan i somras?

– Det här handlar om ett järngäng, så det var många som tävlade även när det var som varmast, säger Jim Andersson med lite beundran i rösten. Det har varit minst 20 personer på varje tävling den här säsongen.