Under onsdagen var det dags för en av de årliga uppgifterna för Finspångs Tekniska. Det är nu tid för att placera och plantera ut blommor och växter runt om i centrala Finspång för att göra stan lite sommarfin. På planerade platser görs rabatter och krukor i ordning för att ge ett bra intryck till förbipasserande.

– Vi har i uppdrag från kommunen att vi ska sköta om och smycka ut med blommor, och Bergslagsbron är ett ställe där vi gör det, säger Mikael Andersson, vd på Finspångs Tekniska.

Sammanlagt sätts ungefär 3 000 växter ut i olika rabatter eller i någon av de 25 stora blomkrukorna som finns. Bland annat är det petunior i olika färger och konstellationer som planteras. På Bergslagsbron valde man i år att smycka insidan av räcket istället för utsidan för att fler människor skulle kunna se blommorna.

– Blommorna står kvar till september eller oktober, beroende på vädret, innan de sedan byts ut till höstarrangemanget, förklarar Mikael Andersson, VD på Finspångs Tekniska.

Blommorna är ett återkommande inslag varje år är och det verkar vara något som uppskattas av lokalbefolkningen. Uppskattningen kommer bland annat som kommentarer på till exempel sociala medier, men även personligt till trädgårdsmästarna förklarar Mikael Andersson, Finspångs Tekniska.

– Trädgårdsmästarna får också beröm för utsättningarna direkt när arbetet genomförs, berättar han.