De jobbar för allas lika värde

På fredag arrangerar Funktionsrätt i Norrköping för första gången en informationsdag. Målet är att öka samhällets kunskaper om olika funktionsnedsättningar.

Här kommer dagen att arrangeras.

Här kommer dagen att arrangeras.

Foto: Ingela Karlbom

Nyheter2019-11-14 17:00

– Det saknas väldigt mycket information om funktionshinder, både i det civila samhället –  men även bland tjänstemän och politiker, och de vi möter i vården. Vi kommer att hålla föreläsningar och informera om olika funktionsnedsättningar och hur det påverkar våra liv, säger Ingela Karlbom, ordförande Funktionsrätt Norrköping.

Funktionsrätt Norrköping är en paraplyorganisation där 21 funktionshindersföreningar ingår. De samordnar gemensamma frågor gentemot kommun och region. Syftet är att stärka föreningarnas gemensamma kamp för mänskliga rättigheter, full delaktighet och jämlikhet.

– Vi bestämde oss för att göra en funktionsrättsdag för att presentera våra olika funktionshinder: berätta vad det innebär att leva med funktionshinder, vilka hinder man kan möta, och vad andra kan göra.

Det är första gången som Funktionsrätt Norrköping arrangerar en informationsdag. Om dagen faller väl ut kommer man sannolikt att hålla någon form av öppet hus i framtiden. Fredagens målgruppen är bland annat politiker, tjänstemän och vårdpersonal.

– Vi har skickat ut inbjudan till polis, väktare, apotek – alla möjliga håll och kanter. Vi är ute efter att fånga in de som är ute och jobbar, som vi vet behöver få mer information, säger Ingela och fortsätter:

– Målet är att alla i samhället ska vara lika mycket värda. Oavsett om du har en funktionsnersättning eller inte. Vi stöter på mycket hinder idag som gör att det inte fungerar tillfredställande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!