Höstlovsmys på Cnema i Norrköping

Under höstlovet kommer Norrköpings barn och ungdomar återigen att bjudas in till filmmys hos Cnema.

Toy Story 4 är en av de filmer som kommer att visas.

Toy Story 4 är en av de filmer som kommer att visas.

Foto: Cnema

Nyheter2019-10-25 14:00

Filmfestivalen ”Watch a movie” arrangeras för åttonde året i rad och kommer att bjuda på både nya och gamla filmer. Veckan invigs den 26 oktober och pågår fram till den 3 november. Totalt kommer det att visas 18 filmer.

– Det brukar vara populärt, det är mycket fritidsgårdar som bokar in sig och familjer som kommer. Vi hade besöksrekord förra året så vi får se om vi slår det i år, säger Elin Bennet, kommunikatör på Cnema.

Utöver filmvisning så kommer det även att bjudas på Halloweenfirande med spökvandring och utklädnadstävling, animationsworkshop och filmquiz. En arrangörsgrupp med barn i åldrarna 10–14 år har träffats regelbundet inför lovet och planerat festivalen.

– Vi är en kommunal biograf så vi har ett uppdrag att ordna olika aktiviteter för barn och unga som inte behöver kostar jättemycket och är tillgängligt. Det roliga med festivalen är också att barnen själva är med och arrangerar den. Det är jätteviktigt att målgruppen är med och skapar festivalen, vi vill att de ska ta över på höstlovet, säger Elin Bennet.

Bland årets filmer finns titlar som Toy Story 4 och Lejonkungen, men även klassiker som Ronja Rövardotter och Den Oändliga historien. Alla kringaktiviteter och en av filmvisningarna är gratis.

Vilken betydelse har filmfestivalen?

– Jag tror att det har väldigt stor betydelse, särskilt för de barnen som är med och arrangerar. Jag hoppas att det betyder mycket för de andra också, att de kan träffa andra och ha lite kul utan att det måste kosta skjortan, säger Elin Bennet.

Filmfestivalen "Watch a movie" pågår från den 26 oktober till den 3 november.
Filmfestivalen "Watch a movie" pågår från den 26 oktober till den 3 november.
Karta: Cnema
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!