Han föreslås till Liberalernas partistyrelse

32 åriga Alexander Höglund från Norrköping föreslås till Liberalernas partistyrelse

Alexander Höglund föreslås till Liberalernas partistyrelse. "Det känns väldigt bra och hedrande", säger han.

Alexander Höglund föreslås till Liberalernas partistyrelse. "Det känns väldigt bra och hedrande", säger han.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Nyheter2019-10-24 17:00

På Liberalernas landsmöte den 15-17 november i Västerås kommer en ny partistyrelse att väljas. Under torsdagen gick valberedning ut med att Alexander Höglund från Norrköping är en av de som föreslås som ny ledamot.

– Det känns väldigt bra och hedrande att bli föreslagen av en enig valberedning såklart. Sen är det ett väldigt stimulerande arbete att få vara med och utveckla partiets idéutveckling och organisation, om man får förmånen att bli vald på landsmötet, säger Alexander Höglund.

Den 32 åriga Norrköpingsbon är idag regionråd i Region Östergötland med ansvar för personal och kompetensförsörjning, integrations- och internationella frågor. Han är även gruppledare för Liberalerna. Alexander Höglund blev regionsråd för ungefär ett år sedan, innan det var han politisk sekreterare i Landstinget i Östergötland under fem år. Tidigare han även varit aktiv i ungdomsförbundet och i kommunalpolitiken i Norrköping. Om han blir invald som ledamot i partistyrelsen, blir han i så fall den enda östgöten.

– Utöver Juno Blom, men hon är där i egenskap av partisekreterare, hon är också Norrköpingsbo. Som ledamot är jag den enda föreslagna östgöten, säger han.

Viktigast för Alexander är att utveckla partiets politik på hälso- och sjukvårdsområdet.

Hur troligt är det att du blir vald?

– Ytterst så är det alltid landsmötets ombud som har sista ordet, men det är klart att man har råg i ryggen när man presenteras som ett av namnen i förslaget från en helt enig valberedning. Jag har ändå god tillförsikt även om man aldrig ska ta någonting för givet.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!