21-åring döms för rån på E4 - får fängelse

Ett år och sex månader i fängelse blir domen för den 21-åriga man som rånade en bil på E4 i år. Mannen döms som ensam ansvarig.

21-åringen döms som ensam ansvarig.

21-åringen döms som ensam ansvarig.

Foto: Johan Nilsson/TT

Nyheter2019-11-12 20:00

Händelsen utspelade sig på E4 i april i år. Enligt domen hade de fem målsägandena spelat på en tillställning i Norrköping under natten och var på väg hem med bil på motorvägen när de stoppades mellan två bilar. En bil stannade framför dem och en bil bakom och tvingade således ned farten till stillastående. Därefter uppges att en maskerad och flera omaskerade män gick fram till passagerarna i bilen och tvingade av dem hela gaget samt privata tillhörigheter. Det handlade om så väl pengar som mobiltelefoner som stals vid tillfället. Bilen söktes igenom och utöver kontanterna stals också en väska. Enligt åtalet rörde det sig om ungefär 40 000 kronor som målsägande ska ha blivit bestulna på. 

Enligt målsägandes utsago hade en av rånarna pistol eller i vart fall ett pistolliknande föremål som de använde för att hota till sig godset med. Mannen ska bland annat ha sagt "ge oss pengarna annars skjuter jag er". En av männen uppges också ha haft ett basebollträ med sig. 

Hela rånsekvensen uppges ha tagit ungefär fem minuter men målsägande uppger att de var väldigt rädda. Den 21-åring som nu döms för händelsen uppges vara den man som setts omaskerad vid rånet och därmed kunnat identifieras. Någon ytterligare person har inte kunnat identifieras och därmed frias den andra man, 18 år gammal, som också åtalats för händelsen. 21-åringen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Då dömdes han för ringa stöld och fick dagsböter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!