Det var efter slutföreställningen av ”Vikingarna på Helgeland” på nyårsafton, som ensemblen bestämde sig för att för att hämnas på Aftonbladets kritiker Cecilia Djurberg. Under en auktion där föremål från föreställningen ropades ut, höll sällskapet upp en skylt upp med Djurbergs nummer och uppmanade publiken att swisha ”en missnöjd kritiker”.

Detta efter att hon kallat föreställningen för haveri och outhärdligt internskämt i en sågning.

– Det är ytterst obehagligt att man lämnar ut en journalists telefonnummer i den här verkligheten som vi lever i. Den som gjorde det här har ingen aning om ifall jag har en hotbild emot mig, säger Djurberg till Kulturnyheterna.

Turteaterns konstnärliga ledare Marie Nikazm Bakken ber Djurberg om ursäkt och beklagar tilltaget, som hon beskriver som ett ogenomtänkt skämt.

”Jag inser allvaret med att sprida en journalists telefonnummer”, skriver hon i ett mejl till SVT.

En som var med i "auktionen" och som uppmande publiken att swisha var teaterchefen på Östgötateatern Nils Poletti.

– Jag var en gästande skådespelare som gjorde en scen som inte jag hittat på utan blev regisserad att göra. Jag är bekant med Cecilia och tycker om henne, det har inte funnits någon ond intention. I våra ögon var det en gullig blinkning från konstnär till kritiker, säger Nils Poletti till nt.se. (TT/Folkbladet)