Det väntar humor i Norrköping på lördag (10 november). Stand up-turnén "Brooklyn Ha Ha" gör då ett nedslag på Brooklyn bar med fem komiker som kommer att framträda under ledning av David Sundin (känd från bland annat Svt:s Bäst i test) samt Kirsty Armstrong.

Tillsammans med Johanna Wagrell, Johan Hurtig, Daniel Sanchez, Johanna Nordström med flera är man nu ute på en Sverigeturné med detta koncept som arrangeras i samarbete med Brooklyn Brewery. Tanken med turnén är att göra stand up-humor tillgänglig för fler, därför är alla föreställningar helt gratis (därför bör man vara på plats i god tid).

– Jag har kört Brooklyn Haha tillsammans med Brooklyn Brewery i ett par år, i Stockholm, Göteborg och Malmö. I år ville både jag, Kirsty och Brooklyn ta det till nästa nivå och göra det till en turné med flera stopp ute i landet, berättar David Sundin i ett pressmeddelande.

Han leder alltså truppen tillsammans med Kirsty Armstrong som har figurerat flitigt på stand upscenerna i Stockholm de senaste åren. Hon är nöjd med gänget som deltar i turnén.

– Vi har fått med oss några av Sveriges just nu roligaste komiker, både etablerade och up-and-coming. Eftersom vi kör mestadels på krogar och dessutom gratis, så kommer fler få möjlighet att se riktigt bra stand up, vilket känns sjukt kul, påpekar Kirsty Armstrong.

Brooklyn HaHa gör sammantaget åtta stopp, från norr till söder; turnén kommer också att dokumenteras och inför varje stopp släpps en videodagbok med komikerna. Planen från Brooklyn Brewery är att släppa en dokumentär om turnén efteråt.