Under många år har trycket varit stort på de sommarkonserter som musikalartisterna Peter Johansson och Matilda Grün (förut Hansson) ger varje år i S:t Anna kyrka – man räknar med att omkring 30 000 människor har besökt konserterna genom årens lopp. Det är väl heller inte så underligt med tanke på att de bägge kusinerna vuxit upp på Norra Finnö i S:t Anna – därefter har de ju figurerat på betydligt större scener både i Sverige och i Europa. Det var också under en av dessa konserter som Matilda Grün 2016 fick Söderköpings kommuns kulturpris till hennes stora överraskning – man hade nämligen hemlighållt det i förväg.

Nu står det klart att det blir sommarkonserter även denna sommar för 13:e året i rad. På torsdagen (7 mars) släpps biljetterna till de sammanlagt åtta konserterna som kommer att äga rum i S:t Anna kyrka som vanligt. Biljetterna finns att boka på nätet på artisternas hemsida pnm music men från och med 14 mars kommer även ett mindre antal biljetter att finnas tillgängliga på Ängens blommor i Söderköping samt Tempo Breda vägen i Norrköping. En nyhet för i år är att man kan betala sin bokning med swish.

Varje år brukar man ha ett tema – man har exempelvis förut haft teman som "film" eller "musikal". I år kommer det att handla om 70-tal vilket sannolikt innebär en hel del gamla godingar för publiken.