Astrid Lindgrens vildmarkssaga är sommarens stora familjeföreställning på Kråkholmen.

– Det är en jättesatsning, säger regissören, producenten och konstnärliga ledaren Carina Perenkranz från Chopp Event som står bakom föreställningen.

Folkbladet var med vid en repetition en solig och blåsig dag i veckan. På Kråkholmen, som man får tänka sig är en skog, har man byggt upp fyra scener: Mattisborgen, björngrottan, helvetesgapet och rumpnissarnas tillhåll. Vid det senare står Ronjas sko, ur rumpnissarnas perspektiv.

Artikelbild

| Ronja. "En häftig karaktär", säger Julia Strandljung om coola Ronja.

Det kommer alltså att hända saker över hela Kråkholmen, så publiken får vrida på sig för att följa med i äventyret.

Totalt medverkar 24 personer i uppsättningen, båda barn och vuxna.

– Vi har elva grådvärgar och rumpnissar. Vid varje föreställning kommer det att vara sex stycken. De är från sex till åtta år, berättar Carina Perenkranz.

Dessutom kommer vildvittror att flaxa runt på Kråkholmen. Resten av rollerna är Mattisrövare och Borkarövare. Det blir också en hel del musik, som när rövarna sjunger i Mattisborgen så det står härliga till.

Artikelbild

| Undis, Birk och Borka. Lisen Kromnér, Adnan Music och David Karlsson.

Marcus Fyrberg spelar Mattis och Tove Folkesson Lovis. Julia Strandljung, 26, gör titelrollen Ronja. Hon har tidigare spelat Findus och Pippi.

Hon ser yngre ut än hon är och är en trovärdig Ronja.

– Det är en häftig karaktär, säger Julia Strandljung om Ronja.

– Det är roligt att vara rövarunge. Hon är tuff. Det är det som är så kul med Astrid Lindgrens karaktärer: de är så coola. Det är inte ofta man ser kvinnokaraktärer som är så här.

Birk spelas av Noah Graf, som varit Birk på Astrid Lindgrens värld två säsonger. Adnan Music, 12, är ersättare, Birk nr 2. Han får göra fyra föreställningar.

Lisen Kromnér är Undis och Borka spelas av David Karlsson från Nyköping. Hans tvillingdöttrar Liw och Ellie Vistam är också med i föreställningen, som grådvärgar och rumpnissar.

Roger Melin spelar Skalle-Per och Martin Andrén gör Sturkas.

Totalt blir det 20 föreställningar, mellan den 10 juni och den 17 augusti.

– Vi hoppas på fint väder, säger Carina Perenkranz.

Om det blir regn? Då spelar man ändå.

Chopp Event har tidigare satt upp Ronja, 2010, då i Kolmården.