– Det här är skörden av att det gick så bra förra året. Då spelade vi en föreställning som hette Gubbens hotell, som jag har skrivit, säger Marcus Fyrberg.

– Musiken håller 40-talstema även i år. Inspirationen är tagen från utomhusmusikaler som Falkenbergsrevyn och Eva Rydberg. Det är som en farsmusikal, skulle man kunna säga.

– Jag och Susanna Karlsson har gjort storyn och sedan har jag skrivit manus, säger Marcus Fyrberg.

Artikelbild

| Med i allt. Marcus Fyrberg spelar själv med i musikalen.

Susanna Karlsson från Valdemarsvik och Marcus Fyrberg har båda en bakgrund på Arbis. I uppsättningen av Showboat i Värmekyrkan hade hon huvudrollen.

Majoriteten av sångerna är gamla 40-talsdängor och resten är kända musikallåtar.

– Jag har skrivit ny text till det mesta. Men ”Min soldat” rör man inte ostraffat, säger Marcus Fyrberg och berättar att den fått ha kvar originaltexten.

Marcus Fyrberg berättar om bakgrunden till tillkomsten av ”Gubbens armé”.

– Det kom sig av att diskussionen om att man skulle återinföra lumpen kom upp. Jag kände att gud vad det inte skulle passa mig att göra lumpen, säger Marcus Fyrberg och skrattar.

– Jag såg alla konflikter i mitt huvud, hur jag skulle tackla det där, vilket resulterade i att vi hittade på tre olika karaktärer som på var sitt håll har en konflikt till att göra lumpen. Tre odugliga karlar kastas in i det här militära.

– Den rollen jag spelar är väldigt mycket hämtad från mig själv, säger Marcus Fyrberg.

Totalt blir det tolv föreställningar under sex veckor.

– Vi spelar tisdagar och onsdagar, säger Marcus Fyrberg.

Den första föreställningen var den 4 juli och den sista är den 9 augusti.

Marcus Fyrberg har fullt upp i sommar. Han spelar även rövarhövdingen Mattis i ”Ronja Rövardotter” på Kråkholmen och ska också ut på allsångsturné med Carina Perenkranz, till Färgargården (13 juli), Brådtoms sluss (20 juli), Gryts varv (27 juli) och Pro Nova (7 augusti), ett samarbete med Thalias vänner.

– Vi vill att allsång ska vara nära. Det är en sak att uppleva det på tv, men det är fantastiskt att få det på nära håll, säger Marcus Fyrberg.

Det är inte allt som Marcus Fyrberg har inbokat under sommaren.

– Jag ska ut på en turné med lite yngre barn också, på äldreboenden, berättar han.

Totalt är det tio äldreboenden som får besök. Det är en nyskriven musikal, med titeln ”I Sommarens soliga dagar”.