Marcus Fyrberg sätter upp sin tredje stora sommarmusikal, "Gu´så klyschigt", på Färgargården. Tidigare år har musikalerna spelats i Gubbens trädgård.

Tio personer ingår i ensemblen, varav flera är duktiga dansare.

Producent är Marcus Fyrbergs sambo Clara Turdén; tillsammans har de startat produktionsbolaget Waow (wow på östgötska).

Artikelbild

| Marcus Fyrberg som spanjoren Rodrigo i musikalfarsen "Gu´så klyschigt" vid Färgargården.

Marcus Fyrberg berättar att de storsatsat, med ett 70-tal kostymer, många klädbyten alltså, och peruker.

– Vi vill ge Norrköpingsborna en riktig sommarshow, säger Marcus Fyrberg.

Fyrberg, som skrivit musikalfarsen, regisserar och har sytt många av kostymerna, spelar själv spanjoren Rodrigo.

– Den innehåller alla klyschor som man kan förvänta sig av en sommarfarsmusikal. Det är bröllop, förste älskare, fagra flickor och ett dödsfall, men ingen begravning, och en stor summa som alla jagar, säger Marcus Fyrberg om "Gu´så klyschigt".

Artikelbild

| "Ge mig en spanjor", sjunger Susanna Karlsson.

Susanna Karlsson, Valdemarsvik, mjölkbonde och showartist, och som medverkar i årets "Bonde söker fru", spelar en av de tre döttrarna i huset. Hur det går i TV 4-produktionen får vi veta i september. Det enda vi kan avslöja är att Marcus Fyrberg får träffa killarna.

I musikalfarsen söker Susanna Karlsson också kärlek och sjunger: "Ge mig en spanjor".

Artikelbild

| Peter Mattsson spelar stamgäst och Carina Perenkranz pensionatsägare.

Carina Perenkranz gör rollen som mamman i familjen, som är glad i spriten och som vill gifta bort sina döttrar för att rädda hotellet Skärgårdsruffens ekonomi. Perenkranz som är statistansvarig för fem Inga Lindström-filmer, och satt upp både Emil på Färgargården och Den inbillade sjuke på Löfstad slott tycker att det är skönt att "bara" göra en roll i "Gu´så klyschigt".

Alva Turdén är yngsta dottern i i musikalen och Peter Mattsson, prisbelönt statist, spelar stamgästen Carlqvist. Övriga medverkande är Jaana Salo (också en av de tre döttrarna), Jonas Johansson, Lisen Kälvehed, Ida Friberg och Alva Grönkvist.

Artikelbild

| Samboparet Clara Turdén och Marcus Fyrberg.

Musiken, som Fyrberg skrivit egna texter till, är allt från Brita Borgs "Sodom och Gomorra" till Village Peoples "In the navy". Öppningen på musikalen är lite annorlunda, med olika sätt att starta en show, från plymer till en konferencier.

"Gu´så klyschigt" spelas från den 27 juni till den 19 augusti. Totalt blir det 15 föreställningar.

Artikelbild

Alva Grönkvist, Lisen Kälvehed, Susanna Karlsson, Alva Turdén och Ida Friberg.

Waow Production har mer på gång i sommar, som turné på äldreboenden, allsång vid Brådtom sluss, på Gamleby camping och Ekön camping.