Den Inbillade sjuke går som tåget ute på Löfstad slott. Samtliga 19 inplanerade föreställningar mellan den 26 maj och 21 juni är redan slutsålda – likaså de två extraföreställningarna den 14 och 24 juni.

– Det är roligt att det kommer så mycket folk! Det är en Molierepjäs som fortfarande är aktuell och som klippt och skuren att spela i Gästabudssalen på Löfstad, med anor från 1600-1700-talen, säger hon.

Fast det var egentligen inget projekt som hon kastade sig huvudstupa in i.

Artikelbild

| Sådär ja! Emil (spelad av Melwin) lyckades. Carina Perenkranz tittar på.

– Jag var lite försiktig att gå in i detta, jag tvekade eftersom att jag har Emil med. Men så tänkte jag att om Jörgen (Mulligan reds anm) mot förmodan tackar ja – jag säger mot förmodan – så kör jag. Och så tyckte han att jag var rolig och sa ja, förklarar hon.

Inget hon alltså ångrar nu.

– Publiken uppskattar föreställningen, det är roligt!

Samtidigt regisserar hon Emil i Lönneberga, som sätts upp på Färgaregården med premiär den 18 juni.

Artikelbild

| Carina tillsammans med Tina Leijonborg i Den inbillade sjuke.

– Jag är verkligen jättenöjd med castingen, det är rätt personer på rätt plats. Barnen är så duktiga, det är kul att få spela med dem, säger hon.

Just nu pågår repetitionerna för fullt på Färgaregården.

– Det är ultimat att spela här, det finns nog ingen bättre miljö i Norrköping att spela Emil i.

Och mitt i allt det här fick hon huvudansvaret för statister, småroller och castingen i Inga Lindström-filmerna som delvis spelas in i Norrköping sedan en månad tillbaka. Nu vet hon att hon kommer att ha det ansvaret för samtliga fem filmer som spelas in. De två första spelas in här, nummer tre och fyra uppåt Nyköping/Södertälje och den sista på Öland. Hon har jobb inbokat till oktober.

– Det har gått väldigt bra. Jag har gjort det här förut och känner folk som jag kan fråga, säger Carina Perenkranz, som själv har en liten roll i den första filmen:

– Jag spelade en spa-manager. Så nu har jag gjort internationell tv-debut också!

Att filmerna spelas in här hoppas hon ska hjälpa till att verkligen sätta Norrköping på filmkartan.

– Jag vill att Norrköping ska bli Östsveriges Trollhättan, ett starkt filmnäste med Crazy Picture i spetsen.