Författare Erika Rockborn från Norrköping arbetar till vardags som läkare på Geria vårdcentral i Söderköping. På lördagseftermiddagen var det extra festligt på vårdcentralen. Många av Erika Rockborns vänner, arbetskamrater, släktingar och kollegor från andra håll inom sjukvården ville vara med då hon släppte boken "Modermakt." Boken är del två i en trilogi. Den första boken "Livmodermakt" kom ut till läsarna ungefär vid den här tiden 2018. (Folkbladets recension av Livmodermakt kan läsas här)

Folkbladet hann ställa några frågor till författaren innan hon ställde sig i trappan mitt i vårdcentralen för att berätta om sin nya bok.

Din boks huvudperson arbetar som läkare precis som du och en stor del av boken utspelas på en vårdcentral. Är dina kollegor oroliga för att de ska figurera i mindre smickrande roller i boken?

Artikelbild

| Syster Malin - vitklädd mot väggen i mitten av bilden - finns på riktigt och i Erika Rockborns böcker.

–  Förhoppningsvis kommer de att känna igen sig i miljöerna och i några av diskussionerna i boken men karaktärerna i "Modermakt" är mixar av personer jag mött och av påhitt och fantasier. En av mina kollegor - syster Malin - finns emellertid med i handlingen "som sig själv." Men det vet hon om och det har hon inget emot, svarade Erika Rockborn.

Syster Malin var på plats i egen hög person under boksläppet. Erika Rockborn presenterade henne för publiken under sitt framträdande.

Sedan utgivningen av den första boken har Erika Rockborn bytt förlag. Den nya boken utges av Hoi förlag som även har ger ut hennes första bok som pocket och som ljudbok och E-bok. Förlagets vd Lars Rambe var på plats under boksläppet i Söderköping. Han hyllade Erika Rockborns författargärning i ett anförande vid evenemanget. (Modermakt recenseras i Folkbladet lördagen den 21 september)