Föreställningen flyttar över från Linköping, och ges på Stora teatern i Norrköping från den 30 mars till den 27 april.

Östgötateatern presenterar den som en lustfylld skrattfest, en ömsint och komisk föreställning om vad sex är och skulle kunna vara.

För manus och regi står Paula McManus, regissör, dramatiker och skådespelare. Som 14-åring var hon med och startade teatergruppen Ung Utan Pung i Rågsved. Genom åren har hon skrivit pjäser, medverkat i filmer och varit programledare för Bullen.

Artikelbild

| Manusförfattaren och regissören Paula McManus har skrivit dramakomedin "Galleri 6" som har nypremiär på Stora teatern på lördag.

Varför en dramakomedi om sex?

– Jag gjorde en föreställning för länge sedan på ung scen/öst, för högstadiet, om sex. Då är det kanske lite mer självklart, med tonåringar och sex. Men så kände jag att det här med sex är ett väldigt stort tema, och vi har alla en relation till det på något sätt, säger Paula McManus.

– Jag upptäckte att bland vänner, och när jag läste om det, att vuxna är inte heller jättebra på att kommunicera och prata om sex, förutom att man inte har det.

Hon ville undersöka det närmare, "vi behöver prata om det här på något sätt", och tyckte att det skulle vara kul att överföra ungdomsföreställningarnas koncept med ett tema och budskap till en föreställning för vuxna.

Artikelbild

| Martin Waerme och Jesper Barkselius.

– Vi tror att vi är så mycket smartare, att vi inte behöver hjälp eller behöver inspireras, men det behöver vi också. Vi vet inte allt, kan inte allt, och vi vågar framför allt inte allt.

– Jag skulle vilja att folk när de går hem tänker att "jag ska nog försöka prata lite om det där, om vad jag vill eller inte vill", säger Paula McManus.

En rolig, skruvad, föreställning med nyskriven musik – men det kan också bli lite laddat, lite jobbigt mellan par som ser föreställningen.

Det förekommer runda ord i föreställningen, men inget naket.

Handlingen är att en välkänd konstnär, Sebastiano, ska ställa ut på Galleri 6, på temat sex.

– Till utställningen kommer en massa människor. De kommer dit av ett skäl. Det finns någonting i deras liv som de inte riktigt lyckats få ordning på. Någonting spännande, eller något de är rädda för.

– Jag vill att det ska vara varmt och snällt. Vi är människor och vi gör så gott vi kan. Det är inte så himla lätt. Man vill inte att folk ska känna sig provocerade, utan det är förståeligt att vi har det så här.

Några karaktärer är Griskvinnan och Sexkonstapeln.

Den 10 april blir det en programkväll, "Let’s talk about sex", med Paula McManus och Nina Lekander som skrivit en bok om hur hon som 55-åring träffar en ny man.