”Ghost”, den romantiska filmen med Patrick Swayze och Demi Moore i huvudrollerna, kom år 1990.

Den Oscarsbelönade historien om odödlig kärlek blev musikal på Broadway – och nu sätts den upp på Chinateatern i Stockholm, med premiär den 14 september.

”Ghost” handlar om New York-paret Molly och Sam. På väg hem genom Brooklyn en sen kväll blir paret utsatt för ett rånförsök och Sam blir skjuten till döds. Med hjälp av det excentriska mediet Oda Mae måste Sam, som är fast mellan två världar, hitta ett sätt att få kontakt med Molly.

Artikelbild

| Odödlig kärlek. Peter Johansson och Maria Lucia Heiberg Rosenberg i "Ghost".

Den danska musikalartisten Maria Lucia Heiberg Rosenberg spelar Molly och sångerskan Gladys Del Pilar Bergh gör mediet, i filmen spelad av Whoopi Goldberg.

Två östgötska musikalartister finns med bland de fyra huvudrollsinnehavarna: Peter Johansson från Norra Finnö i S:t Anna skärgård, som spelar Sam, och Bruno Mitsogiannis, från Valdemarsvik, som gör Carl, Sams vän som sviker honom.

De har tidigare spelat tillsammans i ”Rock of Ages” och ”Jersey Boys” på Chinateatern och är nu också ute på en unpluggedturné tillsammans med Peters kusin Matilda Grün, en turné som i helgen avslutas med tre utsålda hus på Louis De Geer i Norrköping.

Queentolkaren och musikalartisten Peter Johansson, 40, bosatt i Stockholm, har bland annat medverkat i musikalen ”We Will Rock You” på West End i London.

I höst är det alltså dags för odödlig kärlek på Chinateatern.

Du gör rollen som Sam. Det är en roll som förknippas mycket med Patrick Swayze. Hur ska du förhålla dig till det?

– Man får väl göra sin egen grej av det. Men det är klart, jag har sett filmen, och vuxit upp med den – det är klart att man har Patrick Swayze i åtanke, säger Peter Johansson.

– Musikaler blir alltid lite annorlunda, men den följer filmen ganska väl. Mitt fokus kommer att bli att få fram den här kärleks- och vänskapsberättelsen, den eviga kärleken, som är det fina temat med showen.

Spökrollen kräver en hel del tekniska lösningar, som att Sam ska kunna gå genom stängda dörrar och saker ska kunna flyga. En magikonsult från Australien, som hjäpt Joe Labero, har anlitats för att magi ska kunna skapas på scenen.

Den klassiska drejscenen finns förstås också med, till låten Unchained Melody.

Peter Johansson talar också om det som många säkert önskar: att få en andra chans att tala om att man älskar någon.