Crazy Pictures nya kortfilmer är klickmagneter på YouTube. Efter att filmen “De arbetslösa” nått 3 Arts Entertainment tog det inte lång tid förrän två representanter från storbolaget satte sig på ett plan och åkte över till Sverige.

– De tog ett flyg från Los Angeles till Stockholm och hyrde sedan en bil för att så snabbt som möjligt komma ner till Norrköping. Vi diskuterade vad ett samarbete skulle innebära under hela kvällen och nästkommande dag lät de oss veta att de inte tänkte åka tillbaka till USA förrän vi skrivit på, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Öser lovord

3 Arts Entertainment är ett tungt management- och produktionsbolag som har producerat filmer som I Am Legend, Matrix och The Office. De representerar bland annat skådepelarna Robert Pattinson, Chris Evans, Tina Fey och Francis Lawrence.

Bolaget ser en enorm potential hos Crazy Pictures – och överöser Norrköpingskillarna med lovord i ett uttalande: "Den här gruppen av konstnärer utgör ett briljant kollektiv. De skapar produktioner som kännetecknas av lika delar humor, dramatik, kraft och intelligens. I alla deras arbeten finns ett djupt humanistiskt budskap, men i en sofistikerad och kommersiellt lockande förpackning."

Bolaget förutspår Norrköpingskollektivet en lysande framtid: "Kombinationen av deras vision, arbetsetik, kinematografiskt hantverk och talang bäddar för en otrolig global karriär". Dessutom imponeras man av teamets arbetssätt som kännetecknas av en förmåga att lyfta fram varje medarbetares konstnärliga talang och hantverkskunnande.

"Enorm trygghet"

3 Arts Entertainment kommer nu att representera Crazy Pictures på den amerikanska marknaden. Det innebär att de ansvarar för alla kontakter, samarbeten och affärer som Crazy Pictures gör i USA. I Sverige är det i idag bara ett fåtal aktörer som har ett amerikanskt management.

– För oss är det en enorm trygghet att ha några som hela tiden står på vår sida och för vår talan i en så enorm bransch som den amerikanska filmbranschen är, säger Albin Pettersson på Crazy Pictures

Ingen stor förändring

För Crazy Pictures del innebär detta inte någon större förändring i deras dagliga arbete, någon flytt till Hollywood är inte aktuell. 3 Arts Entertainment anser att Crazy Pictures ska fortsätta sitt arbete med att producera film i Norrköping som tidigare. Skillnaden är dock att även tänka utanför Sveriges gränser, våga tänka internationellt och se det unika i att göra bra film i Norrköping men låta det synas över hela världen. Redan idag är det totalt 1,2 miljoner människor som sett Crazy Pictures kortfilm ”Vaskduellen” – mer än en femtedel av dessa visningar har skett i USA.

I Crazy Pictures kommande långfilmsprojekt spelar bolaget en viktig roll.

– Fast filmen spelas in I Sverige och blir på Svenska så vill vi ju såklart att den ska nå långt utanför Sveriges gränser och förhoppningsvis sätta oss som filmskapare men också Norrköping på kartan, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.