Det är dags för Kalifornienbaserade utvecklaren Infinity Ward att ta över taktpinnen i årets upplaga av "Call of duty", förstapersonsskjutarserien som en gång i tiden började som en andravärldskrigsspel, men som sedan dess förgrenat sig in i nutid och framtid.

Förra årets "Black ops 4" saknade det berättelsedrivna spelläget och fokuserade helt på onlinespelande med och mot andra, men i höstens "Modern warfare" är det återigen dags för även en "hjärtrusande episk ensamspelarberättelse", enligt utgivaren Activision, även om flerspelarlägen också finns.

"Vi skapar en känslomässigt laddad upplevelse som inspirerats av världens nutida rubriker, där reglerna är i gråskalan och stridslinjerna är suddiga", säger Dave Stohl, medgrundare av Infinity Ward, i ett pressmeddelande.

Artikelbild

| Activision slopar de så kallade säsongspassen för "Modern warfare". I stället ska extramaterial som nya kartor släppas allt eftersom. Pressbild.

Uppdragen utspelas i europeiska städer och i Mellanöstern. En ny spelmotor gör att värmestrålning adderats, vilket möjliggör användandet av utrustning för mörkerseende.

Enligt Activision har spelets gjorts om i grunden, vilket gör att man struntar i siffran i titeln. "Modern warfare" släpps den 25 oktober till Xbox One, pc och Playstation 4, och målsättningen är att spelare ska kunna möta varandra i matcher online oberoende av vilken maskin man spelar på.