Widar Andersson:

Drömmen lever om de stora.

"Stefan Löfven har en stark poäng när han envetet påtalar att det är parterna på arbetsmarknaden som ska förhandla om sådant som lägre ingångslöner med mera. De förslag som varit uppe från de borgerliga partierna om lagstiftning för lägre löner är en återvändsgränd. Ulf Kristersson är samtidigt stark i argumenten när det gäller behovet av ett bidragstak och nödvändigheten av att inte blunda för hur socialbidragsberoendet riskerar att bli manifest för hundratusentals människor med svag position på arbetsmarknaden. En mix mellan Löfven och Kristersson känns angelägen."

Patrik Selsfors:

Slutdrucket innan ingrepp.

"Det var på onsdagen som Region Östergötlands fullmäktige röstade igenom ett förslag lagt av Kristdemokraterna om alkoholstopp inför planerade operationer. Man skriver i ett pressmeddelande att patientsäkerhetsarbetet för opererande specialiteter ofta har fokuserat på teknik, organisation och rutiner inom den egna verksamheten. Nu tas även den blivande patientens alkoholintag med i ekvationen. Redan nu har detta införts i flera svenska sjukhus – bland annat Akademiska sjukhuset i Uppsala, Visby lasarett och inom Region Jönköping.

– Allt fler sjukhus genomför alkoholstopp inför operation, för att minska riskerna och få en så god läkning som möjligt, kommenterar Anders Eksmo, motionär i ett pressmeddelande."