Sommaruppehållet är slut och rugbysäsongen tar vid. För Norrköpings Troján inledds en ny höstsäsong med en tuff bortamatch i huvudstaden. Stockholm Exiles har dominerat den svenska ligarugbyn de senaste säsongerna och ligger i skivande stund på en andraplats i serien. Trelleborgs Pingvin RC är serieledare.

– Jag ser en möjlighet till att få ut så mycket som möjligt av vårat egna spel, säger spelande tränare Sebastian Nockmar om lördagens motstånd.

– Vi går alltid in för att vinna, men är samtidigt medvetna om att det är en väldigt tuff motståndare och en svår match.

NRK Troján väntar fortfarande på säsongens första seger. Exiles har gjort flest poäng den här säsongen, 140 stycken , att jämföra med NRK:s 63. Norrköpingslaget placerar sig just nu på en jumboplats men hoppas att sommarens tuffa fyspass ska jämna ut oddsen.

– Vi har tryck på bra i tre veckor nu och inriktat oss väldigt mycket på fys och flås. Fysiken är inte problemet, det får det inte vara på den här nivån, säger Sebastian Nockmar.

Hur ser matchplanen ut?

– Samma som tidigare i säsongen. Vi gjorde en stark match på hemmaplan, men orkade inte hålla hela vägen ut.

– Spelar vi på som vi gjort under hela säsongen och tror på vår spelmodell kan det gå vägen.

Hur sätter ni stopp för Exiles offensiv?

– Ska man spela mot ett såhär skickligt lag så måste man vara aggressiv. Hålla en hög försvarslinje och sätta press både i anfall och i försvar.

– Det kommer bli nyckeln på lördag, säger Sebastian Nockmar.