Norrköpingscoachen drillade sina mannar i Stadium Arena under torsdagskvällen och på fredag morgon styrde laget kosan mot Jämtland och Östersund.

– Det blev en lättare träning där alla våra spelare utom Felix Terins var tillgängliga. Jag räknar med att han ska kunna köra i helgen igen, säger Adnan Chuk.

Terins har känningar i ryggen, men det ska inte röra sig om något allvarligt. I övrigt handlar det om att återhämta sig, inte minst mentalt.

Dolphins har inlett tävlingssäsongen med seger mot Umeå i premiären, samt förlust i Luleå i tisdags. Ingenting har varit särskilt uppseendeväckande i dessa två insatser även om Norrköping släppt in ovanligt många poäng (95 och 94).

– Vi har inte kommit loss på riktigt. Samtidigt bygger vi säsongen lite annorlunda den här gången. Lite mer på sikt jämfört med mina två tidigare år. Det finns alltid förväntningar på Dolphins men vi har en plan för att utveckla vårt spel.

Fredagens motståndare, Jämtland, har bara spelat en match hittills och där blev det storseger mot Nässjö med 75–42 hemma i Östersund.

– Jämtland är ett lag som spelar rätt likt Luleå, men kanske på ett lite mer modernt sätt. Vi vet att det är en tuff motståndare, de pressade ju Södertälje till en femte match i SM-kvartsfinalen i våras. Många lag kommer att åka därifrån med torsk i bagaget, säger Adnan Chuk, som är imponerad över norrlänningarnas kapacitet.

Han blev varnad i genrepet inför säsongen då "Älgarna" vann med 81–74 mot ett Dolphins som fram till matchen var obesegrat under hösten.

Torbjörn Gehrkes manskap var starka i Stadium Arena. Will Paul (17 poäng) och Niklas Larsson (15) var bästa poängplockarna hos Jämtland som ändå saknade fotskadade Antto Nikkarinen.