Det var i augusti som filmaren Maj Wechselmann besökte Norrköping tillsammans med bland andra Ebba Witt-Brattström för att söka statister till en större scen i den dramadokumentär som Wechselmann nu spelar in.

I lördags var det dags att filma och något problem med statistbrist blev det inte.

– Det gick jättebra! Det är klart att med så många människor blir alltid några sjuka och faller ifrån men jag hade plockat in några extra så det blev sammanlagt 227 statister till slut, det är fantastiskt, berättar Carina Perenkranz, statistansvarig i denna produktion.

Artikelbild

| Storscen. Det vimlade av statister i närheten av Strykjärnet i lördags.

Två större scener filmades under lördagen, en mittemot Strykjärnet och en vid Visualiseringscentrum.

– Maj var mycket nöjd och kommer tillbaks till Norrköping den sjunde november för att visa de här scenerna som läggs till i en ny trailer för filmen, upplyser Carina Perenkranz som tillägger att det har varit ett bra team när det gäller att få allt att flyta i så stora scener.

– Det gäller ju att hålla humöret på topp och statister är ett tåligt släkte.

Inte minst har det varit en utmaning för kostymören Agneta Skarp och hennes team att få ihop tidstypiska kläder till alla statister.

– Det har också fungerat bra, vi har ju informerat vilka sorts kläder och vilka färger som gällde, säger Carina Perenkranz som inte vet exakt när filmen kommer att visas på K-special.

– Det blir nog en bit in på 2018, sedan finns ju planer på att det ska bli en långfilm också men det ligger ändå längre fram i tiden.