Göteborgsgruppen Hammerfall släppte i höstas studioplattan "Built to last" och därefter har gruppen varit ute på turne i världen och spelat både på festivaler och större konserter. I höst tar metalgruppen turnén "Built to tour 2017" till Sverige där de kommer att spela klubbgig i något mindre format.

– Vi ser verkligen fram emot att komma ut i landet och möta våra fans på de lite mindre scenerna, kommenterar sångaren Joacim Cans.

Som ett led i detta kommer Hammerfall till Östergötland och Norrköping den 9 november för en konsert på Arbis, arrangerad av Skrikhult productions, med biljettsläpp idag.

– Vi räknar förstås med mycket folk eftersom Hammerfall är en populär grupp, säger Olof Wikström på Skrikhult productions.

Hammerfall bildades i Göteborg 1993 och har därefter haft stora framgångar även internationellt med sin relativt melodiösa metal; man har sålt över 2 miljoner album, turnerat världen över och fått flera grammisnomineringar. Sångaren Joacim Cans deltog också som körledare i tv-produktionen "Körslaget" 2008 där hans kör slutligen stod som segrare.